#69 Ultraforarbejdet mad

Ultraforarbejdet mad er overalt. Også overalt i medierne. Der kan vi læse, at ultraforarbejdet mad spiller en afgørende rolle for hele 32 forskellige sygdomme og lidelser. Og det er ikke kun sodavand, slik og chips, der får skylden: Også fabriksfremstillet fuldkornsbrød, frugtyoghurt og plantefars skal forsages. Men er det virkelig hvad forskningen har fundet? Eller har vi igen at gøre med en forsimpling, der forvirrer mere end den gavner?

I denne episode har Morten besøg af Nikolaj Bach, der tidligere har gæstet “Detox din hjerne”. I løbet af denne ekstra lange episode, kommer de blandt andet ind på:

  • Hvorfor det ikke giver mening at skære alle ultraforarbejdede fødevarer over én kam
  • Hvordan de mange artikler om emnet muligvis har skabt mere forvirring end forståelse
  • Hvorfor skræmmeretorik ikke virker til at få os til at ændre vaner
  • Hvordan vi kan kommunikere klart om ernæring og sundhed uden forsimplede kategorier
  • Hvad man hellere skal fokusere på end forarbejdning, hvis man vil have et sundt kostmønster

Kilder og andet, nævnt i podcasten:

Lyt til podcasten her: Apple Podcasts | Spotify | SoundCloud

Seneste episoder